Afgelopen week hebben we op het allerlaatste moment toch maar besloten om nog een demo wedstrijd te gaan rijden. De Rockinghorse senior gaat vanavond naar de Megapull in Stroe. Op uitnodiging van de Ntto mag de VTN 1 (9,5 ton Supersport) een demo komen geven als aanvulling op de Ntto 8,5 ton klassementen. Een welkome toevoeging op het vrijdagavondprogramma van de Megapull in Stroe.

Demo’s zijn de ultieme kans om eens wat te proberen, zo ook vandaag voor Rockinghorse senior. Helaas vertrekt senior alleen op de dieplader naar Stroe. Junior heeft nog wat aandacht nodig om morgen in Geffen ten tonele te komen.

Vanavond willen we namelijk een grote aanpassing testen op de Rockinghorse senior. U denkt natuurlijk, wat hebben die gasten nu weer aangepast aan de auto?…….

……..Nou, de bestuurder die op de bok zit!

De 2e rijder gaat zijn vaardigheden eens laten zien met Rockinghorse senior.

Bram kijkt vanavond vanaf een andere positie naar de Rockinghorse. Hij heeft namelijk het stuur afgegeven aan Jarno en zal als toeschouwer de verrichtingen van Rockinghorse observeren.

Bij aankomst in Stroe zien we gelijk al een groot terrein waar menig VTN-evenement jaloers op zal zijn. Het terrein heeft voldoende ruimte voor 2 volwaardige Pulling banen inclusief  Parc Fermé en zo op het eerste gezicht prachtige aanvullende faciliteiten zoals horeca en een heus VIP-paviljoen. 

Tussen de Ntto klassementen door mogen de 5 aanwezige VTN-trucks de demo rijden. De demo zal verreden worden volgens het Ntto-reglement. De opzet wijkt dan ook op een aantal punten af van wat we bij wedstrijden volgens het VTN reglement gewend zijn.

Met een gezonde dosis spanning en motivatie plaatst Jarno de RH voor de sleepwagen. De concentratie van de bemanning is van de gezichten af te lezen als RH van zijn plaats gelanceerd wordt. Net als in Denemarken loopt de senior weer lekker vanavond. De auto heeft op de baan nogal de neiging om over rechts te gaan, maar dit mag de pret niet drukken voor Jarno en Nico. 

Rockinghorse Senior trekt twee maal een afstand van dik 100 meter, wat later goed is voor een 3e plaats over-all.

Een geslaagd evenement onzes inziens hier op de Veluwe, waarbij het goede weer natuurlijk al een belangrijke factor is. Dit soort evenementen zijn heden ten dagen zonder sponsoring en vrijwilligers nog maar nauwelijks van de grond te krijgen. Hier in Stroe lijkt men er toch in geslaagd te zijn om op de vrijdag een prachtige avond in te richten speciaal voor de Truckpulling sport. Een locatie met mogelijkheden, misschien wel voor een puntenwedstrijd van de 9,5 ton klassementen van de VTN, wie weet? In ieder geval een dik geslaagde demowedstrijd! 

Sr. trek 1

Sr. trek 2

0 Likes
920 Views

You may also like

Europa’s grootste truckpulling evenement gaan we vandaag bezoeken met 2 auto’s. Zowel de oude vertrouwde 142 Rocking Horse Senior, alsook de junior gaan mee op de dieplader naar Almkerk. Op het laatste moment is alles in het werk gesteld om de Rocking horse junior zover gereed te krijgen dat we in Almkerk een proeftrek kunnen […]
Read More
Net als vorig jaar hebben diverse teams weer getest in Nederhemert zonder publiek. Voor ons is deze middag prima verlopen en we hebben de sleepwagen van Bas Rijs weer een paar keer over de 100m weten te sleuren. Foto’s zijn deze ronde van Arné van Oversteeg en de familie Meinster. Bedankt hiervoor. Run 1 Run […]
Read More
In navolging op vorig jaar kwam opnieuw de uitnodiging van de ETPC om met onze trucks een demo te verzorgen in Hongarije. Gezien de geweldige ervaring die we daar hadden opgedaan, vertrok woensdagavond de dieplader met daarop Rocking Horse jr. en sr., met daar achter de servicebus, richting het oosten. De rest van de crew […]
Read More