Een bijzondere wedstrijd in Soest met een verbazingwekkende uitslag bij de 9,5 ton Supersport! Veel herstarts en mechanische problemen bij een aantal teams vanavond.

De baan in Soest is een bijzonder gevalletje, het is geen klei en het is geen zand, wat is het dan wel? In ieder geval lastig! Ook het weer doet een rondje mee vanavond, blijft het droog vanavond? Volgens buienradar niet! Een ding is zeker, regen gaat er vallen, alleen de vraag wanneer?

 

Alle teams worstelen wel met hetzelfde probleem; namelijk de baan. Het blijft lastig om grip te vinden op dit baantje. De meeste teams rijden met zoveel wielspin weg dat de rook onder de banden vandaan komt. Zo ook de Rocking Horse die vanavond als 16e op de startlijst staat. Met Bram op de bok vanavond weet onze trouwe Scania echter wel gelijk in de eerste kwalificatieronde de streep te passeren. Dit is zeker niet voor alle teams het geval. De Volvo van Vaku mag de kwalificatie over doen vanwege een toerenoverschrijding, van Donselaar staat met een wiel op de kalklijnen en de Whitechamp komt wat meters te kort, maar allen weten zich in de herkansing te kwalificeren voor de finale. De van Walsem Scania weet zich niet te kwalificeren met 87,64m, zij worden 15e vanavond.

Met de Scania’s van de MvJ gaat het vanavond wat minder, de MVJ 1 staat na 11m abrupt stil en komt niet meer van zijn plaats vanwege een defect aan de brandstofpomp. Het hele seizoen speelt dit stukje fijn mechanica het team al parten. Vanavond zien we de MvJ 1 dan ook niet meer terug. Ook de MvJ2 heeft het moeilijk gezien het feit dat in de kwalificatie een herkansing nodig is. In de herkansing is ook nog een herstart nodig, om mee te kunnen doen in de finale. Pechvogel van de avond is de Mad Men die tijdens de kwalificatie een Full-Pull trekt maar als gevolg van een technisch mankement niet meer kan starten in de finale.

De finale gaat van start met team Verspui. Die zetten de te overtreffen afstand van de avond neer met 98,37m, naar later blijkt zelfs goed voor een 2e plaats. Dat de sleepwagen zwaar staat blijkt uit het feit dat alleen de Iveco van Schouten deze ronde een Full-pull weet te rijden.

Ook in de finale zit het niet mee voor de MvJ 2. De Scania krijgt geen druk uit de turbo’s en de motor waait dan ook uit op 50,52m. Meer dan een 13e plaats zit er niet in vanavond voor de MvJ2. Tijdens de finale begint het te regenen en worden de omstandigheden van de baan in rap tempo slechter. Opschieten dus!

De Rockinghorse rijdt in de finale als voorlaatste een afstand van 83,37m wat goed is voor een 8e plaats vanavond.

Na deze rommelige wedstrijd (dit lag overigens niet aan de wedstrijdorganisatie) wordt het klassement lekker door elkaar geschud, onze 6e plaats in het algemene klassement 9,5 ton Supersport blijft gelukkig behouden.

Volgende wedstrijd vindt plaats bij onze zuiderburen in Merksplas. Tot dan allemaal.

 

Klik hier voor het verslag en de punten op truckpulling.nl.

Kwalificatie

 

Kwalificatie

 

Finale

 

0 Likes
1033 Views

You may also like

Dit jaar heeft Vereniging Trekker-Trek Krommerijnstreek wederom een nieuwe locatie voor haar wedstrijd terrein gevonden in Odijk, een buurgemeente van Werkhoven. Een zeer goed terrein met een kogelharde kleibaan, zo later zal blijken voor zowel de Power Breaker als de deelnemers. Een puntenwedstrijd voor de 9,5 ton Supersport Trucks met de Power Breaker als lijdend […]
Read More
De tweede puntenwedstrijd vindt vandaag plaats in het meest zuidelijk gelegen puntje van Brabant, te weten Leende. De piste in Leende bestaat uit 2 geprepareerde zandbanen waar de beide 9,5 Ton klassementen op een eigen baan de wedstrijd afwerken. Dit jaar zijn de hobbysport en de supersport van baan gewisseld en is tevens ook de […]
Read More