Een zonnige vrijdagavond in Juni. Ook dit jaar staat Soest weer op de VTN kalender.

Met beide Rockinghorses gaat het vrijdagmiddag richting Soest. Omstreeks 19.00 uur gaat de wedstrijd van start. De kwalificatie verloopt voorspoedig voor zowel Rockinghorse Junior, als Senior. Bijna alle teams weten zich te in één keer te kwalificeren voor de Pull-off, alleen de BlackWidow heeft een herkansing nodig.

Voor de Pull-off wordt de sleepwagen zwaarder ingesteld. Team Vaku-puller gaat de eerste poging wagen in de Pull-off. De snelheid waarmee de Vaku-puller naar het einde stuift geeft de bemanning van de Hyproslee en de wedstrijdleiding het signaal om de Hyproslee nogmaals te verzwaren. Met de wederom verzwaarde sleepwagen mag Rockinghorse Junior het gaan proberen. Helaas weet Rockinghorse Junior geen full-pull te scoren. De gekozen versnelling bij Junior lijkt toch iets te optimistisch te zijn. Wegrijden van Junior gaat moeizaam en de motor komt er niet echt meer bovenop, gevolg is dat de V8 uitwaait op 79,43meter. Een 13e plek voor Junior in Soest is het resultaat vanavond.

Rockinghorse Senior moet aardig zijn best doen in de Pull-off, maar weet zich met de hakken over de sloot te plaatsen voor de finale. Omdat de sleepwagen na de eerste poging van de Vaku-puller verzwaard is moeten de jongens opnieuw de Pull-off rijden. Ook nu weten zij de Volvo over de 100meter te zetten. Echter, het geluid wat daarbij vrijkomt is helaas iets anders dan wat we gewend zijn van deze machine. Aan de reactie van de bemanning zien we al dat er wederom het één en ander mis is in het vooronder van de Volvo.

Met 6 teams wordt de finale verreden, inclusief Rockinghorse Senior. Uiteindelijk starten 5 teams omdat Vaku-puller afziet van deelname aan de finale door de opgelopen motorschade in de Pull-off.

Bird’s-eye view of Rocking Horse Senior, mogelijk gemaakt door DS Verhuur.

 

Vanwege het niet starten van de Vaku-puller, mag Rockinghorse Senior als eerste starten in de finale. Een prachtige run voor Senior met een afstand van 93,06meter. Vervolgens gaat Madmen voor de kar. Een overtuigende Full-pull is het resultaat. MvJ2 heeft vanavond een speciale passagier, namelijk Henk Wijngaard. Helaas zit er voor Henk en de MvJ2 geen Full-pull in. Met 92,31meter komt de Scania wat meters te kort. De Daf van TB daarentegen doet het weer stuk beter en weet voor de beide Scania’s te kruipen met 96,66meter. De Hulk gaat als laatste in de finale en doet waar hij voor gebouwd is volgens het team; een Full-pull rijden.

Een superfinale dus, met 2 kanonnen! Als eerste gaat Madmen en weet een afstand van 90,62meter op de klok van de Hyproslee te zetten. De laatste trek van de avond is voor de Hulk. Over de rechterzijde van de baan, met een snelheid waardoor je even met je ogen moet knipperen, weet hij bijna 5meter verder te komen dan de MAN. Een welverdiende eerste plaats vanavond voor de Hulk.

Uitslag Soest:
1. De Hulk
2. Madmen
3. Van Tilburg- Bastianen
4. Rockinghorse Senior
5. ManneVanJanne 2

Een 4e plek algemeen voor Rockinghorse Senior zo halverwege het seizoen is een fantastisch resultaat. We moeten echter niet te vroeg juichen, want de nummers 5 tot 10 volgen ons in de kielzog en veel is er niet nodig om ze allemaal aan je voorbij te zien gaan.

Volgende wedstrijd op de kalender is Rijsbergen op zaterdag 4 Juli 2015.

 

 

Kwalificatie Sr.

Kwalificatie Jr.

Pull off Sr.

Pull off Jr.

Finale Sr.

0 Likes
2753 Views

You may also like

Rocking Horse loopt weer als vanouds, maar toch treedt in de laatste run wat motor-schade op. Tevreden met een 6e plaats rijden we naar huis en zaterdagmiddag gaat meteen het hart van de auto open en blijkt een deel uit de zuiger te zijn gebroken.   Klik hier voor verslag en foto’s op truckpulling.nl  
Read More
De tweede puntenwedstrijd vindt vandaag plaats in het meest zuidelijk gelegen puntje van Brabant, te weten Leende. De piste in Leende bestaat uit 2 geprepareerde zandbanen waar de beide 9,5 Ton klassementen op een eigen baan de wedstrijd afwerken. Dit jaar zijn de hobbysport en de supersport van baan gewisseld en is tevens ook de […]
Read More
Op een warme zaterdagavond in mei vindt in Geffen weer een wedstrijd plaats voor de punten. De verwachtingen van het Rocking Horse truckpulling team zijn hoog. In de afgelopen weken zijn diverse optimalisaties doorgevoerd. Helaas begeeft de rechtse turbo het tijdens de proeftrek. Meteen wordt een team-lid met de personenauto weggezonden om een nieuwe turbo […]
Read More