“Terugkijkend op een prachtige historie samen, vooruitkijkend naar een schitterende toekomst!”

Het truckpullingteam Rocking Horse uit Gameren, bekend van de Senior en de Junior, gaan in twee aparte teams verder.
Arjan Kolbach, oprichter van het team en piloot van de Rocking Horse Junior, gaat verder met de Junior en behoudt ook de naam Rocking Horse. Het andere gedeelte gaat verder met de Senior, met Bram van Tuyl als piloot, onder een nieuwe naam die binnenkort bekend zal worden gemaakt.

Zowel het team als de truckpulling sport zelf hebben sinds de start in 2007 een enorme groei doorgemaakt. “Van een hobby werd het al snel een grote jongens hobby, maar inmiddels is het topsport geworden.”

Met twee topevenementen in de regio als Nederhemert en Almkerk die beiden jaarlijks duizenden toeschouwers weten te trekken is de truckpullingsport enorm populair in de regio. Dat heeft de sport doen groeien en zo ook de deelnemende teams. En, zo schrijft het team in haar ‘afscheidsbrief’, groei geeft ook groeipijnen. “De een wil links, de ander rechts. Maar voor groei is één richting vereist, namelijk rechtdoor!”

Sportieve strijd
In de brief zegt het team: “Grote jongens als wij denken te zijn, bezig met ook nog eens een grote jongens-hobby, moeten grote jongens-beslissingen nemen. En daarom hebben we gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan. In goed overleg. Maar we gaan allebei verder. Elk met een eigen strategie, elk met een onnoemelijke liefde voor de sport die ons allen zo nauw aan het hart lag en ligt. Terugkijkend op een prachtige historie samen, vooruitkijkend naar een schitterende toekomst! Niet meer met elkaar, maar zeker niet minder gepassioneerd. En uiteraard gaan we binnen de baan de sportieve strijd met elkaar aan!”

1 Likes
2381 Views

You may also like

Zoals reeds aangekondigd geeft Rocking Horse Jr. voor de eerste keer acte de présence tijdens het mooiste truckpull evenement van het jaar. In het parc fermée wordt getoast en wordt de truck gedoopt door champagne over het trekoog te sprenkelen. Met in het achterhoofd de wens om één keer te rijden buiten mededinging begeven rijders Arjan en Jurgen zich […]
Read More