Zaterdagavond de 22e september kwam de Rockinghorse weer in actie tijdens een demo in Rijsbergen. Met een handjevol supporters waren we aanwezig om de Rockinghorse zijn verrichtingen gade te slaan.

Met een vijftal trucks uit de 9,5T supersport en nog eens 5 van de 9,5T hobbysport zijn we vanavond te gast bij onze gezellige vrienden van de Basrijs Hyproslee op de thuisbasis in Rijsbergen.

Even lekker trappen met dat hok op deze kleibaan vanavond!

Gestart wordt met de hobbysporters, waarbij menige truck moeite heeft om grip op de baan te krijgen. De complete bovenlaag wordt omgeploegd tijdens de eerste trekpogingen. Eén ding is zeker; menige truck kan in een volgend leven ingezet worden als grondverzetmachine. Na elke trek wordt de baan netjes hersteld en gaandeweg de avond wordt de baan steeds beter.

De eerste run voor de supersporters verloopt zonder noemenswaardige problemen, behalve voor de TB Daf 2700 die halverwege de baan met schade tot stilstand kwam. De Daf hebben we dan ook niet meer teruggezien.

Voor de 2e trek van de Supersporters wordt de Hyproslee even een paar tandjes zwaarder gezet, met als gevolg dat niemand de Full Pull kan halen.

De Manne van Janne 2 vangt aan en zet de sleepwagen op 88+ meter. Ga er maar aan staan om hier voorbij te geraken. De Schouten Iveco en de Volvo van de Moaskanttrekkers krijgen dit niet voor elkaar. Het wachten is op de RockingHorse; even lijkt hij van de aardbodem verdwenen te zijn. Waar is hij gebleven; en wat is er aan de hand? Nou, Arjan en Jurgen hebben de prestaties van hun voorgangers eens goed bekeken en hebben op het allerlaatste moment de afstelling van de RockingHorse nog even aangepast. Als laatste haakt de Rockinghorse aan bij de Hyproslee. Het optoeren begint en het machtige bulderende geluid van de 14-liter V8 vindt zijn weg naar buiten via de in- en uitlaat, dit alles gepaard gaande met de bekende dikke pluim op de schoorsteen. De koppeling begint aan te grijpen en de Rockinghorse is niet meer te houden. Het LED-bord op de hyproslee begint op te lopen en de Rockinghorse gaat de gemaakte afstand van de Volvo en de Iveco met gemak voorbij. Bij de 80 meter is de snelheid er aardig uit en ergens rond de 83m komt de Rockinghorse tot stilstand.

Een gezellige avond met een 2e plaats en weer een beker erbij in de prijzenkast.

 

 

0 Likes
963 Views

You may also like

Een 4e plaats in het algemene klassement 9,5 Ton Supersport 2012. Wie had dat kunnen denken! Zeker na deze rampzalige wedstrijd in Almkerk vanavond, waar we als 15e en laatste eindigen in het klassement. Één troost in dit verhaal; de Rockinghorse gaat glorieus ten onder met een Full Pull. Overigens hebben we 13 wedstrijden en […]
Read More
26 Dec 2012, tweede kerstdag, hebben we Rocking Horse de sporen gegeven tijdens de demo voor de Grote Prijs van Brabant. Dit jaar wordt weer een indoor Truck- en Tractorpulling wedstrijd georganiseerd tijdens het evenement; “TrucksEindejaarsFestijn” in de Brabanthallen. Het weekend voorafgaand aan kerst kregen we het verzoek van Basrijs om de sleepwagen en de […]
Read More
Uitslag: 1. Verspui 2. Rocking Horse 3. TB 4. MVJ2 5. MVJ1 6. Van Walsem 7. Van Donselaar   Klik hier voor het verslag van Anton Kuijntjes op truckpulling.nl.   Wij maakten zelf de volgende video opnames. Ook hier vind je filmpjes uit denemarken.
Read More