Zaterdagavond 9 mei zijn we afgereisd naar het Brabantse Oud-Gastel voor de 3e wedstrijd van dit seizoen, helaas zonder Rockinghorse junior. Na de wedstrijd in Leende is besloten om junior even aan de kant te houden vanwege de aanhoudende problemen met de motor. Voor de 2e keer in korte tijd hebben we inwendige schade aan de motor geconstateerd. Het schade beeld van de eerste en tweede keer lijken zeer sterk op elkaar, dus het vervangen van alleen de beschadigde onderdelen is niet echt zinvol. We hebben gelukkig wel een vermoeden van de oorzaak en zijn de onderdelen inmiddels “Under Construction”.

Met 17 auto’s is het weer een redelijk vol deelnemersveld op de zandbaan van Pulling Gastel. De locatie met maar liefst 3 banen ligt er mooi bij. De banen liggen dit jaar een kwartslag gedraaid ten opzichte van de vorige edities. Voorgaande jaren leek het wel dat je een helling op reed richting de finish, dus op het eerste gezicht een hele verbetering.

De start vanavond lijkt nat te gaan worden maar rond 18.15 uur is de meeste regen dan toch gevallen. Als eerste gaat de Madmen voor de Hyproslee, met als resultaat een Full-pull.

Volgende deelnemer is Bram met Rockinghorse Senior. De kwalificatie is voor Rockinghorse Senior ook geen probleem. Met een setje andere banden onder de auto is het toch weer een uitdaging om de juiste afstelling te verkrijgen. Helaas vallen Truckpullingteam Goorden met hun nieuwe Volvo en Veldhuizen met de Iveco af in deze kwalificatieronde.

Met de Hyproslee een tandje zwaarder, gaat de Madmen van start in de volgende ronde . In deze Pull-off wordt door de Madmen wederom een Full-pull neergezet; en nog een snelle ook. De bemanning van de Hyproslee besluit de sleepwagen nog zwaarder af te stellen. Rockinghorse Senior gaat als eerste voor de wederom verzwaarde sleepwagen. Na 94,18 meter is de koek op voor Rockinghorse Senior en kunnen we hem weer op de dieplader zetten.

In de Pull-off vallen veel deelnemers af, waaronder dus ook Rockinghore senior. De finaleronde is weggelegd voor een 5-tal teams waaronder: Madmen, RhinoRocket, de Hulk, TB en Ruttchen Power. Dit is dan ook gelijk de uitslag 1t/m5 van PullingGastel.

Plaatsje 9 in het klassement is voor RockingHorse Senior het maximaal haalbare vanavond.

Volgende wedstrijd vind plaats in Geffen op 16 Mei 2015.

 

 

 

 

Kwalificatie Sr.

Pull off Sr.

Wederom een compilatie van Scania Pulling

 

 

 

 

 

 

0 Likes
739 Views

You may also like

Na een aantal jaren demo’s verzorgd te hebben is Cromvoirt dit jaar opgenomen in de VTN kalender om een geheel nieuwe truckavond te organiseren. De organisatie heeft al enige jaren ervaring met de tractoren, maar eenmaal enthousiast geworden over de Truckpulling gooit deze organisatie alle remmen los om er een prachtige avond van te maken. […]
Read More
Dit verslag is gemaakt door één van onze meereizende supporters. Bedankt! Herwijnen, Vrijdagavond in Herwijnen vond de eerste puntenwedstrijd van het Truckpulling seizoen 2012 plaats. De Rocking Horse supporters waren in groten getale aanwezig om hun favoriet aan te moedigen. Het weer in de voorafgaande dagen heeft ervoor gezorgd dat de deelnemers van de 9,5T […]
Read More