Zaterdagavond 9 mei zijn we afgereisd naar het Brabantse Oud-Gastel voor de 3e wedstrijd van dit seizoen, helaas zonder Rockinghorse junior. Na de wedstrijd in Leende is besloten om junior even aan de kant te houden vanwege de aanhoudende problemen met de motor. Voor de 2e keer in korte tijd hebben we inwendige schade aan de motor geconstateerd. Het schade beeld van de eerste en tweede keer lijken zeer sterk op elkaar, dus het vervangen van alleen de beschadigde onderdelen is niet echt zinvol. We hebben gelukkig wel een vermoeden van de oorzaak en zijn de onderdelen inmiddels “Under Construction”.

Met 17 auto’s is het weer een redelijk vol deelnemersveld op de zandbaan van Pulling Gastel. De locatie met maar liefst 3 banen ligt er mooi bij. De banen liggen dit jaar een kwartslag gedraaid ten opzichte van de vorige edities. Voorgaande jaren leek het wel dat je een helling op reed richting de finish, dus op het eerste gezicht een hele verbetering.

De start vanavond lijkt nat te gaan worden maar rond 18.15 uur is de meeste regen dan toch gevallen. Als eerste gaat de Madmen voor de Hyproslee, met als resultaat een Full-pull.

Volgende deelnemer is Bram met Rockinghorse Senior. De kwalificatie is voor Rockinghorse Senior ook geen probleem. Met een setje andere banden onder de auto is het toch weer een uitdaging om de juiste afstelling te verkrijgen. Helaas vallen Truckpullingteam Goorden met hun nieuwe Volvo en Veldhuizen met de Iveco af in deze kwalificatieronde.

Met de Hyproslee een tandje zwaarder, gaat de Madmen van start in de volgende ronde . In deze Pull-off wordt door de Madmen wederom een Full-pull neergezet; en nog een snelle ook. De bemanning van de Hyproslee besluit de sleepwagen nog zwaarder af te stellen. Rockinghorse Senior gaat als eerste voor de wederom verzwaarde sleepwagen. Na 94,18 meter is de koek op voor Rockinghorse Senior en kunnen we hem weer op de dieplader zetten.

In de Pull-off vallen veel deelnemers af, waaronder dus ook Rockinghore senior. De finaleronde is weggelegd voor een 5-tal teams waaronder: Madmen, RhinoRocket, de Hulk, TB en Ruttchen Power. Dit is dan ook gelijk de uitslag 1t/m5 van PullingGastel.

Plaatsje 9 in het klassement is voor RockingHorse Senior het maximaal haalbare vanavond.

Volgende wedstrijd vind plaats in Geffen op 16 Mei 2015.

 

 

 

 

Kwalificatie Sr.

Pull off Sr.

Wederom een compilatie van Scania Pulling

 

 

 

 

 

 

0 Likes
815 Views

You may also like

Een druk weekend met vrijdag een demo op de Megapull in Stroe en vandaag een puntenwedstrijd in Geffen. Op vrijdagavond heeft senior met onze 2e rijder Jarno een prachtige beker in de wacht gesleept.   Met een 3e plaats op zak en een goed lopende Senior gaat vanavond de puntenwedstrijd  “Trucktrek Maasdonk” verreden worden. Rond kwart […]
Read More
Een moeras; zo kun je de omstandigheden afgelopen week in Leende als beste omschrijven. De puntenwedstrijd op de zandbaan van Leende is letterlijk in het water gevallen. Het regenwater van de voorafgaande week heeft duidelijk zijn sporen nagelaten op de baan.   In de aanloop naar de wedstrijd werden al de nodige vraagtekens opgeroepen, ook […]
Read More
Waar het vorig jaar zelfs te nat was om de trucks op het veld te parkeren en uitgeweken moest worden naar het nabijgelegen industrieterrein, zo prachtig waren de omstandigheden dit jaar in Montfoort. Op 7 en 8 augustus 2015 organiseerde PJGU Zuid West voor het 15e jaar de PJGU Pulling Montfoort. Net als voorgaande jaren […]
Read More