Zaterdagavond 9 mei zijn we afgereisd naar het Brabantse Oud-Gastel voor de 3e wedstrijd van dit seizoen, helaas zonder Rockinghorse junior. Na de wedstrijd in Leende is besloten om junior even aan de kant te houden vanwege de aanhoudende problemen met de motor. Voor de 2e keer in korte tijd hebben we inwendige schade aan de motor geconstateerd. Het schade beeld van de eerste en tweede keer lijken zeer sterk op elkaar, dus het vervangen van alleen de beschadigde onderdelen is niet echt zinvol. We hebben gelukkig wel een vermoeden van de oorzaak en zijn de onderdelen inmiddels “Under Construction”.

Met 17 auto’s is het weer een redelijk vol deelnemersveld op de zandbaan van Pulling Gastel. De locatie met maar liefst 3 banen ligt er mooi bij. De banen liggen dit jaar een kwartslag gedraaid ten opzichte van de vorige edities. Voorgaande jaren leek het wel dat je een helling op reed richting de finish, dus op het eerste gezicht een hele verbetering.

De start vanavond lijkt nat te gaan worden maar rond 18.15 uur is de meeste regen dan toch gevallen. Als eerste gaat de Madmen voor de Hyproslee, met als resultaat een Full-pull.

Volgende deelnemer is Bram met Rockinghorse Senior. De kwalificatie is voor Rockinghorse Senior ook geen probleem. Met een setje andere banden onder de auto is het toch weer een uitdaging om de juiste afstelling te verkrijgen. Helaas vallen Truckpullingteam Goorden met hun nieuwe Volvo en Veldhuizen met de Iveco af in deze kwalificatieronde.

Met de Hyproslee een tandje zwaarder, gaat de Madmen van start in de volgende ronde . In deze Pull-off wordt door de Madmen wederom een Full-pull neergezet; en nog een snelle ook. De bemanning van de Hyproslee besluit de sleepwagen nog zwaarder af te stellen. Rockinghorse Senior gaat als eerste voor de wederom verzwaarde sleepwagen. Na 94,18 meter is de koek op voor Rockinghorse Senior en kunnen we hem weer op de dieplader zetten.

In de Pull-off vallen veel deelnemers af, waaronder dus ook Rockinghore senior. De finaleronde is weggelegd voor een 5-tal teams waaronder: Madmen, RhinoRocket, de Hulk, TB en Ruttchen Power. Dit is dan ook gelijk de uitslag 1t/m5 van PullingGastel.

Plaatsje 9 in het klassement is voor RockingHorse Senior het maximaal haalbare vanavond.

Volgende wedstrijd vind plaats in Geffen op 16 Mei 2015.

 

 

 

 

Kwalificatie Sr.

Pull off Sr.

Wederom een compilatie van Scania Pulling

 

 

 

 

 

 

0 Likes
772 Views

You may also like

Op zaterdagmiddag trokken wij met ons span weer richting Oss om ons om 18 uur te melden voor de aanvang van de 9.5 tons supersport klasse. Omstreeks dit tijdstip was er nog nauwelijks publiek te bespeuren maar gaandeweg de avond bleek dit toch een veelbezocht evenement te zijn waar vooral veel brabantse gezelligheid te vinden […]
Read More
Een zeer geslaagde vrijdagavond op het Powerweekend in Made kunnen we wel zeggen met een 3e plaats voor Rockinghorse Junior en een 4e plaats voor Rockinghorse Senior. Het Powerweekend in Made staat bekend als 1 van de grotere toonaangevende evenementen in truck- en tractorpulling land. Ook dit jaar weet men dat waar te maken! Op […]
Read More
De Zuiderburen in Merksplas werden vanavond bezocht door de VTN 9,5 tons deelnemers. Zowel de hobbysport en de Supersport waren van de partij deze avond. Alle deelnemers stonden in de startblokken om 18.30uur. Het starten van de trucks liet echter even op zich wachten, als verrassing werden voor de trucks nog een paar klassen tractoren […]
Read More