(K)Oud-Gastel

 

De eerste Pull voor het Truckpulling seizoen 2013 is een feit.

Letterlijk en figuurlijk een ijskoude start op deze zaterdagavond in Oud-Gastel met een snijdende oosten wind en zelfs een beetje sneeuw. Nog even en we kunnen gaan truckpullen met sneeuwkettingen om, in het einde van maart!

Het was er niet minder gezellig om.

Een groot aantal teams uit de 9,5 Ton Supersport zijn aanwezig deze avond. Een rondje langs de auto’s leert ons dat diverse teams deze winter niet stil gezeten hebben. We zien dat een aantal auto’s grondige verbouwingen hebben ondergaan. Ook de grijze pijl is er gelukkig weer bij!

Vanavond een uitgelezen mogelijkheid om eens wat afstellingen op een zandbaan te testen; nou ja zand, het lijkt wel potgrond! Tijdens een demo heb je de uitgelezen kans om eens wat uit te proberen met versnellingskeuze, balans van de auto en bandenspanning.

De Beul van Gameren gaan we deze avond eens testen in het zand.

Met het verplaatsbare gewicht naar achter geschoven om zoveel mogelijk druk op de achteras te hebben wordt al gravend de sleepwagen over de 100 meterlijn geparkeerd.

De eerste Full-Pull van dit seizoen is een feit.

De tweede run voor de verzwaarde sleepwagen resulteert in 88.04 meter, goed voor een 7e plaats deze avond. Maar nog veel belangrijker; we hebben weer heel veel geleerd vanavond. De verzamelde informatie is onmisbaar om tijdens de puntenwedstrijden net het verschil te kunnen maken met de instellingen van de auto.

De resultaten van vanavond zijn een voorbode voor een interessant Truckpullingseizoen 2013.

De eerste puntenwedstrijd in Herwijnen zien we met vertrouwen tegemoet.

 

 

Het verslag op truckpulling.nl vindt u hier.

0 Likes
687 Views

You may also like

In navolging op vorig jaar kwam opnieuw de uitnodiging van de ETPC om met onze trucks een demo te verzorgen in Hongarije. Gezien de geweldige ervaring die we daar hadden opgedaan, vertrok woensdagavond de dieplader met daarop Rocking Horse jr. en sr., met daar achter de servicebus, richting het oosten. De rest van de crew […]
Read More
De Truck- en Tractorpulling Renswoude wordt georganiseerd door de PJGU Woudenberg e.o. Dit jaar hebben zij voor de 13e maal het jaarlijkse evenement georganiseerd. In het truckpulling seizoen 2014 zijn de trucks van de beide VTN 9,5ton klasse uitgenodigd om te komen rijden in Renswoude. Op de vrijdagavond is er voor de 9,5ton Hobbysport een […]
Read More