Dit jaar heeft Vereniging Trekker-Trek Krommerijnstreek wederom een nieuwe locatie voor haar wedstrijd terrein gevonden in Odijk, een buurgemeente van Werkhoven. Een zeer goed terrein met een kogelharde kleibaan, zo later zal blijken voor zowel de Power Breaker als de deelnemers.

Een puntenwedstrijd voor de 9,5 ton Supersport Trucks met de Power Breaker als lijdend voorwerp. Vanavond zijn Rockinghorse junior en Senior weer samen op tournee en als alles goed is zijn de problemen met de brandstofpomp van RH junior onder controle. Op deze mooie vrijdagavond in augustus gaan 19 deelnemers met elkaar strijden op deze nieuwe wedstrijdlocatie in Odijk. Het team van Wakker Trucks uit Maarssen met hun Scania 113 is net als op de demo in Renswoude ook weer van de partij. De Scania 113, met een rijk truckpull verleden, laat vanavond zien wat hij waard is binnen het klassement 9,5 ton Supersport. Team Wakker Trucks rijdt buiten de competitie en dagzege mee, evenals No Risk No Fun.

Kwalificatie:

Verspui met Daffie gaat als eerste voor de Power breaker, een Full Pull is een feit. De sleepwagenbemanning besluit de afstelling zo te laten staan. Het lukt alle teams om zich in één keer te kwalificeren.

Pull-off/finale?:

De Power Breaker wordt verzwaard voor de Pull Off. Team Verspui mag weer als eerste aanhaken en rijdt een Full Pull. De sleepwagenbemanning besluit de afstelling van de Power Breaker te veranderen want Verspui gaat te gemakkelijk naar de 100m. Na het verzwaren van de sleepwagen gaat de Black Widow voor de kar, ook zij weten de honderd meter lijn te passeren, evenals team Vlastuin. De wedstrijd wordt stilgelegd voor overleg met de sleepwagenbemanning. De vraag is gaan we verder met deze afstelling met als gevolg dat het hele veld een Full-pull rijdt of gaan we de sleepwagen nogmaals verzwaren? Volgens de sleepwagenbemanning is de baan te hard en lukt het niet om de messen in de grond te krijgen.  Een verder bekend verschijnsel van  de Power breaker  is het tijdens de start optillen van de voorkant van de sleepwagen, waardoor de trucks te veel snelheid creëren en niet meer te remmen zijn. De organisatie en wedstrijdleiding besluiten na een half uur van overleg om alsnog een verandering in de sleepwagenafstelling aan te brengen. Je kunt je nu afvragen of je niet beter door had kunnen rijden? In dit geval niet want het is al dik 22.30 uur geweest en we hebben alleen nog maar de kwalificatie gereden! Als de wedstrijd wat eerder gestart was dan had dit waarschijnlijk niet zo’n probleem geweest.

Besloten wordt dat de Power Breaker meer gewicht voorop de sleepwagen plaatst en de ballastbak sneller naar voren zal komen. Vanaf de start zal geprobeerd worden om te remmen zodat de trucks minder snelheid maken. Het hele klassement wordt opnieuw gestart. Met de wederom verzwaarde afstelling gaat Verspui een afstand  van 94,45 meter aflegen. Later op de avond zal blijken dat Verspui de winnende afstand heeft neergezet. Rockinghorse junior weet met deze finale afstelling 67,27 m af te leggen wat een 7e plaats oplevert. Rockinghorse senior gaat een stukje verder met 72,72 m goed voor een 5e plaats vanavond. De oplettende kijker heeft bij senior vanavond weer een voorzichtig vuurkegeltje op de pijp hebben zien staan, altijd een fraai gezicht!

Op naar de volgende competitie wedstrijd op vrijdag 8 augustus Montfoort.

 

Sr. kwalificatie

Sr. finale

Jr. kwalificatie

Jr. finale

 

0 Likes
1251 Views

You may also like

Dit verslag is gemaakt door één van onze meereizende supporters. Bedankt! Herwijnen, Vrijdagavond in Herwijnen vond de eerste puntenwedstrijd van het Truckpulling seizoen 2012 plaats. De Rocking Horse supporters waren in groten getale aanwezig om hun favoriet aan te moedigen. Het weer in de voorafgaande dagen heeft ervoor gezorgd dat de deelnemers van de 9,5T […]
Read More
Europa’s grootste truckpulling evenement gaan we vandaag bezoeken met 2 auto’s. Zowel de oude vertrouwde 142 Rocking Horse Senior, alsook de junior gaan mee op de dieplader naar Almkerk. Op het laatste moment is alles in het werk gesteld om de Rocking horse junior zover gereed te krijgen dat we in Almkerk een proeftrek kunnen […]
Read More
Op vrijdagavond vond omstreeks 21:30 uur de proeftrek plaats van de puntenwedstrijd 9,5 tons supersport klasse. Complimenten voor het team van de Power Breaker, die meteen een mooie afstelling te pakken hadden. De meeste teams wisten zich te kwalificeren, soms met de hakken over de sloot. Enkele teams waaronder Rocking Horse konden zich niet kwalificeren […]
Read More