De eerste meters zijn weer gereden in 2015. Ook dit jaar maakt Oranje-vereniging “Oranje Trouw” uit Nederhemert het weer mogelijk om te testen met de trucks na de winterstop. Voor de truckpulling teams is dit een uitstekende mogelijkheid om de eventuele uitgevoerde modificaties te testen en de auto’s eens flink aan de tand te voelen voordat de wedstrijden beginnen.

Beide Rockinghorse machines zijn aanwezig in Nederhemert. Rockinghorse Junior gaat de eerste run weer als de brandweer vandaag.

Voor Rockinghorse Senior is het vandaag de eerste keer dat met de nieuwe configuratie van de achterzijde wordt getrokken.

De achterzijde van Senior is flink op de schop gegaan; het chassis is een paar centimeter verlengd, de achteras is naar achter verplaatst, trekoogbevestiging is gemodificeerd en de posities van  alle ballast is kritisch bekeken. Verder zijn nog diverse andere modificaties aangebracht.

Voor Senior is het een spannend moment, de eerste keer in de nieuwe configuratie voor de kar!. Blijft alles op zijn plaats en hoe pakken al de modificaties uit?  Zonder problemen brult Senior naar de Full-pull. De eerste indruk is goed, op een beetje waterlekkage na gaat alles naar wens. Opluchting na deze eerste run!

Voor beide auto’s is vandaag een setje andere banden beschikbaar om te testen. De heren van Profile Tyrecenter Altena uit Wijk en Aalburg wisselen tussen de treks door de banden van zowel Rocking Horse Senior als Junior.

Beide auto’s gaan een paar keer voor de sleepwagen met de nieuwe banden zodat we wat gevoel krijgen met de nieuwe configuratie. De eerste indruk is goed maar de uiteindelijke resultaten zullen we toch pas bij krachtmeting op de wedstrijden gaan zien.

Al met al goed gelopen. Wel hebben we bij beide auto’s wat aandachtspunten voor de eerste wedstrijd in Herwijnen.

Vanaf deze plaats weer complimenten voor de organisatie van deze dag. Vrijwilligers van Oranjevereniging Oranje Trouw, baan commissie, catering en verder iedereen die deze dag mogelijk hebben gemaakt; “Hartelijk dank”!!!!!”.

 

 

 

Run 1 Jr.

Run 1 Sr.

Run 2 Jr.

Run 2 Sr.

Run 3 Jr.

Run 4 Jr.

Compilatie van Ralf Meinster

0 Likes
1023 Views

You may also like

Op zaterdag 9 april 2011 kregen wij tijdens een zonovergoten testdag van 10 tot 16 uur de beschikking over de baan in Nederhemert. Dit gaf ons de mogelijkheid om diverse malen een run te maken met dezelfde instellingen van de sleepwagen. Met deze wetenschap konden wij naar hartelust wijzigingen doorvoeren aan diverse instellingen, waarna we het resultaat […]
Read More
Uitslag: 1. Verspui 2. Rocking Horse 3. TB 4. MVJ2 5. MVJ1 6. Van Walsem 7. Van Donselaar   Klik hier voor het verslag van Anton Kuijntjes op truckpulling.nl.   Wij maakten zelf de volgende video opnames. Ook hier vind je filmpjes uit denemarken.
Read More
Afgelopen week hebben we op het allerlaatste moment toch maar besloten om nog een demo wedstrijd te gaan rijden. De Rockinghorse senior gaat vanavond naar de Megapull in Stroe. Op uitnodiging van de Ntto mag de VTN 1 (9,5 ton Supersport) een demo komen geven als aanvulling op de Ntto 8,5 ton klassementen. Een welkome […]
Read More