De eerste meters zijn weer gereden in 2015. Ook dit jaar maakt Oranje-vereniging “Oranje Trouw” uit Nederhemert het weer mogelijk om te testen met de trucks na de winterstop. Voor de truckpulling teams is dit een uitstekende mogelijkheid om de eventuele uitgevoerde modificaties te testen en de auto’s eens flink aan de tand te voelen voordat de wedstrijden beginnen.

Beide Rockinghorse machines zijn aanwezig in Nederhemert. Rockinghorse Junior gaat de eerste run weer als de brandweer vandaag.

Voor Rockinghorse Senior is het vandaag de eerste keer dat met de nieuwe configuratie van de achterzijde wordt getrokken.

De achterzijde van Senior is flink op de schop gegaan; het chassis is een paar centimeter verlengd, de achteras is naar achter verplaatst, trekoogbevestiging is gemodificeerd en de posities van  alle ballast is kritisch bekeken. Verder zijn nog diverse andere modificaties aangebracht.

Voor Senior is het een spannend moment, de eerste keer in de nieuwe configuratie voor de kar!. Blijft alles op zijn plaats en hoe pakken al de modificaties uit?  Zonder problemen brult Senior naar de Full-pull. De eerste indruk is goed, op een beetje waterlekkage na gaat alles naar wens. Opluchting na deze eerste run!

Voor beide auto’s is vandaag een setje andere banden beschikbaar om te testen. De heren van Profile Tyrecenter Altena uit Wijk en Aalburg wisselen tussen de treks door de banden van zowel Rocking Horse Senior als Junior.

Beide auto’s gaan een paar keer voor de sleepwagen met de nieuwe banden zodat we wat gevoel krijgen met de nieuwe configuratie. De eerste indruk is goed maar de uiteindelijke resultaten zullen we toch pas bij krachtmeting op de wedstrijden gaan zien.

Al met al goed gelopen. Wel hebben we bij beide auto’s wat aandachtspunten voor de eerste wedstrijd in Herwijnen.

Vanaf deze plaats weer complimenten voor de organisatie van deze dag. Vrijwilligers van Oranjevereniging Oranje Trouw, baan commissie, catering en verder iedereen die deze dag mogelijk hebben gemaakt; “Hartelijk dank”!!!!!”.

 

 

 

Run 1 Jr.

Run 1 Sr.

Run 2 Jr.

Run 2 Sr.

Run 3 Jr.

Run 4 Jr.

Compilatie van Ralf Meinster

0 Likes
982 Views

You may also like

Door onze correspondent Arjan Kolbach. Een onverwachtse uitnodiging uit een ver oord. De stad Hajdúböszörmény in Hongarije heeft een ETPC eurocup wedstrijd georganiseerd en hier zouden ze nu eens graag een truckdemo aan het publiek willen tonen. Vandaar dat die vrijdagochtend twee Nederlandse teams, Rhino Rocket en Rocking Horse sr+ jr, samen met twee Italiaanse […]
Read More
Uitslag: 1. Verspui 2. Rocking Horse 3. TB 4. MVJ2 5. MVJ1 6. Van Walsem 7. Van Donselaar   Klik hier voor het verslag van Anton Kuijntjes op truckpulling.nl.   Wij maakten zelf de volgende video opnames. Ook hier vind je filmpjes uit denemarken.
Read More
Op zaterdagavond konden we aantreden in Oudenbosch om als toegift op het tractorpull-evenement nog een demo te geven van het truckpullen. Alle trucks die technische problemen hadden in Montfoort stonden aan de start met de sleepwagen van Bas Rijs. We werden dus vergezeld door de Manne van Janne 2 en Madmen. We konden 3 maal […]
Read More