De Zuiderburen in Merksplas werden vanavond bezocht door de VTN 9,5 tons deelnemers. Zowel de hobbysport en de Supersport waren van de partij deze avond. Alle deelnemers stonden in de startblokken om 18.30uur. Het starten van de trucks liet echter even op zich wachten, als verrassing werden voor de trucks nog een paar klassen tractoren gereden. Om 20.00 uur was het dan eindelijk zover, de trucks mogen eindelijk voor de sleepwagen. De zachte zandbaan ligt er ogenschijnlijk droog bij en zorgt voor weinig problemen, als je maar snelheid maakt.

Het is warm vanavond, zowel voor het publiek langs de baan als voor de rijders. De Rocking horse vindt zijn weg tijdens de kwalificatie vanavond gemakkelijk met een heerlijk verkoelende arko richting de streep. De oplettende lezer zal zeggen; de Rockinghorse heeft toch geen airco aan boord?!. Ja, dat klopt arko staat namelijk voor: Alle Ramen Kunnen Open.!.:$,;-),.. . Flauw grapje natuurlijk, maar het lange wachten in de felle zon eist uiteindelijk zijn tol, niet waar?

Alle teams maken een Full-pull de eerste trek waaronder ook de opvallende verschijning van vanavond; Yellow devil. De heren van de gele Renault hebben dit seizoen keihard gewerkt aan de machine. Ook de Yellow devil rijdt nu met één turbo waarbij de gehele inlaat en uitlaat configuratie aangepast is zo te zien. Ook zien we een dikke brandstofpomp op de motor staan. Het team rijdt vanavond mee buiten het klassement, maar de eerste Full-pull met de nieuwe configuratie is een feit. Een bekroning voor het vele werk en het doorzettingsvermogen van het team. Na de kwalificatie wordt besloten om het hierbij te laten voor vanavond. Klasse jongens, hopelijk zal de nieuwe configuratie een betrouwbare en stabiele opzet voor de komende wedstrijden mogen zijn!.

In de finale wordt de sleepwagen op 85.38 meter weggezet door de Rockinghorse, goed voor een 10e plaats vanavond. Als toegift wordt de sleepwagen door Bram nog even voorzien van de nodige kilo’s zwarte grond. Dat wordt dus vegen voor de jongens van Basrijs! Na de 2e run zijn wij helaas klaar voor vanavond.

Nog steeds staan we op een mooie 6e plaats in het algemene klassement 9,5 ton Superport. Echter op onze hielen gevolgd door de vanavond met hete zwarte rook, vuurkegel op de pijp en vet klapperende MvJ1 Scania 143 die ons op 2 punten genaderd is. Dat wordt dus nog spannend de komende wedstrijden met 5 teams binnen de 10 punten verschil.

Uitslag Merksplas voor vanavond: 1e plaats voor de MvJ2, gevolgd door de MadMen als 2e en op de 3e plaats team Verspui met Daffy.

 

 

Kwalificatie

 

Finale

 

Voor het verslag en de punten op truckpulling.nl klikt u hier.

0 Likes
964 Views

You may also like

Een druk weekend met vrijdag een demo op de Megapull in Stroe en vandaag een puntenwedstrijd in Geffen. Op vrijdagavond heeft senior met onze 2e rijder Jarno een prachtige beker in de wacht gesleept.   Met een 3e plaats op zak en een goed lopende Senior gaat vanavond de puntenwedstrijd  “Trucktrek Maasdonk” verreden worden. Rond kwart […]
Read More
Na een aantal jaren demo’s verzorgd te hebben is Cromvoirt dit jaar opgenomen in de VTN kalender om een geheel nieuwe truckavond te organiseren. De organisatie heeft al enige jaren ervaring met de tractoren, maar eenmaal enthousiast geworden over de Truckpulling gooit deze organisatie alle remmen los om er een prachtige avond van te maken. […]
Read More
De vierde puntenwedstrijd van het seizoen 2012 werd gereden in een zonovergoten Lopik op een kogelharde kleibaan. Op het terrein van de Foute Cross lagen drie geprepareerde banen. Hierop werd in 3 verschillende klassen gereden: tractoren, de NK 9,5 ton Supersport en de DCPO carpullers. Rocking Horse reed in een hoge versnelling de kwalificatierun zonder […]
Read More