Een zeer geslaagde vrijdagavond op het Powerweekend in Made kunnen we wel zeggen met een 3e plaats voor Rockinghorse Junior en een 4e plaats voor Rockinghorse Senior.

Het Powerweekend in Made staat bekend als 1 van de grotere toonaangevende evenementen in truck- en tractorpulling land. Ook dit jaar weet men dat waar te maken!

Op vrijdagavond start het Powerweekend in Made op 3 banen met op baan 1; de 9,5ton supersport trucks, op baan 2; de autotrek en op baan 3; de standaardklasse tractoren.

Vanavond starten we met 17 deelnemers. Onze beide Rockinghorse trucks starten na elkaar op een respectievelijk 11e en 12e plaats. Leuk om beide auto’s zo achter elkaar te zien rijden.

De kwalificatie is voor Junior en Senior geen probleem. Team Veldhuizen en Black Pearl weten met een herkwalificatie door te gaan naar de Pull-off. Goorden met de nieuwe Volvo weet zich helaas niet te kwalificeren en Vaku-puller valt uit met motorschade.

De Hyproslee wordt verzwaard en heeft weer een mooie afstelling gevonden voor de pull-off. De helft van het deelnemersveld weet niet aan het eind van de 100m komen. Onze beide Rockinghorses boenderen echter weer overtuigend naar de eindstreep.

Met 7 auto’s gaat de finale gereden worden. Om de wedstrijd wat te bespoedigen wordt besloten om met een floating finish te werken op 110m. De finalisten zijn: Madmen, de Hulk, Ruttchen, Verspui, Iveco Schouten en Rockinghorse Junior en Senior. In de finale wordt de balans van onze auto’s nog eens flink aangepast en gaan Bram en Arjan d’r eens lekker voor zitten. Beide auto’s lopen bijzonder goed vanavond en alles lijkt goed voor elkaar te zijn. Met een afstand van 92,76m weet Bram de Rockinghorse Senior naar een 4e plaats te rijden vanavond. Rockinghorse Junior weet zich met 98,93m op een 3e plaats te rijden en komt daarmee op het podium hier in Made.

Een superfinale wordt gereden door de Hulk en Madmen. De Hulk weet met een afstand van 105,31m een 2e plaats te veroveren. De Madmen weet met 118,39m zich op een overtuigende 1e plaats te rijden.

Zoals gezegd; een prachtig resultaat hier op het Powerweekend in Made voor team Rockinghorse.

Morgen staat puntenwedstrijd nr.2 van dit weekend op het programma in Renswoude. Maar eens kijken wat de dag van morgen ons weer gaat brengen, het resultaat van vanavond neemt niemand ons meer af; topavond!!

 

 

 

 

Kwalificatie Sr.

Kwalificatie Jr.

Pull Off Sr.

Pull Off Jr.

Finale Sr.

Finale Jr.

Wederom een compilatie van het ScaniaPulling kanaal

 

0 Likes
934 Views

You may also like

Een 4e plaats in het algemene klassement 9,5 Ton Supersport 2012. Wie had dat kunnen denken! Zeker na deze rampzalige wedstrijd in Almkerk vanavond, waar we als 15e en laatste eindigen in het klassement. Één troost in dit verhaal; de Rockinghorse gaat glorieus ten onder met een Full Pull. Overigens hebben we 13 wedstrijden en […]
Read More
Na een aantal jaren demo’s verzorgd te hebben is Cromvoirt dit jaar opgenomen in de VTN kalender om een geheel nieuwe truckavond te organiseren. De organisatie heeft al enige jaren ervaring met de tractoren, maar eenmaal enthousiast geworden over de Truckpulling gooit deze organisatie alle remmen los om er een prachtige avond van te maken. […]
Read More
Zaterdagavond 9 mei zijn we afgereisd naar het Brabantse Oud-Gastel voor de 3e wedstrijd van dit seizoen, helaas zonder Rockinghorse junior. Na de wedstrijd in Leende is besloten om junior even aan de kant te houden vanwege de aanhoudende problemen met de motor. Voor de 2e keer in korte tijd hebben we inwendige schade aan […]
Read More