De tweede puntenwedstrijd vindt vandaag plaats in het meest zuidelijk gelegen puntje van Brabant, te weten Leende.

De piste in Leende bestaat uit 2 geprepareerde zandbanen waar de beide 9,5 Ton klassementen op een eigen baan de wedstrijd afwerken. Dit jaar zijn de hobbysport en de supersport van baan gewisseld en is tevens ook de rijrichting veranderd ten opzichte van 2012.

Als 5e pikken we aan bij de Power-breaker, de kwalificatie gaan we eens proberen in een aardig hoog verzet. Al springend en met veel wielspin wordt de Powerbreaker sleepwagen, bij de start, met de voorzijde van de grond getild. Oh, oh, wat gaat de Rocking Horse diep in de toeren hangen, als dat maar goed gaat! Halverwege de baan lijkt de Rocking Horse wat meer grip te vinden en wordt de sleepwagen toch met een aardige bloedgang over de 100m streep gezet en komt de Rocking Horse dicht bij de grond barrière aan het einde van de baan tot stilstand.

De kwalificatie wordt door alle teams met een Full-pull afgesloten. Behalve Team FTF die zeer moeizaam tot ongeveer 60m komen, en de run voortijdig beëindigen met naar het lijkt een hoop schade aan de motor gezien de rookontwikkeling rondom de auto! Zonde dat de run op deze wijze vroegtijdig ten einde moet komen, succes met de reparatie jongens.

In de finale staat de Powerbreaker sleepwagen een aardig tandje zwaarder. Met aangepaste versnelling gaat de Rockinghorse de strijd aan met de sleepwagen. In deze finalerun moet de Rockinghorse helaas zijn meerdere erkennen in de Powerbreaker. De V8 gaat weer diep in de toeren hangen en op 99,30 m waait de Scania helemaal uit. Helaas komen we 0,7 m te kort voor een full-pull en eindigen we op een 9e plaats vanavond. Maar we zijn vanavond weer veel informatie rijker geworden over de versnellingskeuze en de balans in de auto op deze Brabantse zandbaan.

Volgende 2 puntenwedstrijden staan gepland in het weekeinde van 17 en 18 mei, respectievelijk Lopik en Geffen, dat wordt dus een spannend en druk weekend.

Kwalificatie

Finale

0 Likes
1057 Views

You may also like

Op zaterdagavond begint in Vragender de voorlaatste puntenwedstrijd van dit seizoen. Voor Team Rocking Horse een spannend moment omdat nu zal moeten blijken wat de auto in de nieuwe configuratie waard is. Na de vele mankementen dit seizoen is het ons doel om een paar keer te trekken en met een auto naar huis te […]
Read More
“Arjan Kolbach verrast met derde plaats Truckpulling Nederhemert”, zo kopt de regionale nieuwszender Digitaalburg zaterdagmorgen op hun nieuwspagina. Als een duveltje uit een doosje wisten we met Rockinghorse junior vriend en vijand te verbazen in Nederhemert door de derde plaats te veroveren. De prestaties van de gereden wedstrijden en demo’s dit seizoen waren heel afwisselend […]
Read More
Een week na de wedstrijd in Herwijnen gaan we de eerste puntenwedstrijd op een zandbaan rijden. De 2e puntenwedstrijd van dit seizoen werd verreden in Oud-Gastel. Een goed georganiseerde wedstrijd met een gezellige ongedwongen sfeer. Voorgaande jaren was dit een demo binnen de VTN competitie. Kwalificatie: Voor het eerst op een zandbaan met de Rocking […]
Read More