Dit verslag is gemaakt door één van onze meereizende supporters. Bedankt!

Herwijnen,

Vrijdagavond in Herwijnen vond de eerste puntenwedstrijd van het Truckpulling seizoen 2012 plaats. De Rocking Horse supporters waren in groten getale aanwezig om hun favoriet aan te moedigen.

Het weer in de voorafgaande dagen heeft ervoor gezorgd dat de deelnemers van de 9,5T supersport op een zeer zware vette kleibaan hun machines de sporen moeten gaan geven. Net als alle deelnemers moet ook de Rocking Horse zijn best doen om tractie op de baan te krijgen. Dit resulteert dan ook in een spectaculaire regen van bonken klei over de Hyproslee van Basrijs, het is dan ook regelmatig scheppen voor de sleepwagenbemanning om de sleepwagen te ontdoen van de overtollige kilo’s klei.

De kwalificatieronde was geen groot probleem om een volledige Full Pull te trekken op de nog vettige/vochtige baan.

De dressuurcursus die de Rocking Horse deze winter heeft gekregen van zijn verzorgers is zo op het eerste gezicht niet onverdienstelijk geweest! De Rocking Horse lijkt in goede conditie bij aanvang van het seizoen 2012, zeker na de nodige proeftrekken in Oud-Gastel en Nederhemert; dat belooft dus nog wat!

In de finaleronde weet de bemanning de Rocking Horse nipt over de 100 meter te zetten waarna de Rocking Horse zijn adem verliest en de V8 uitwaait.

Gezien het gekozen verzet waarmee gereden wordt is dit absoluut geen schande.

Richting het einde van de finalepull zitten Arjan en Jarno zich vertwijfeld af te vragen in de cabine “zijn we nou wel of niet over de streep?” waarna Jarno de Rocking Horse nog eens de sporen probeert te geven door enthousiast op het dashboard van de Rocking Horse te rammelen.

Tijdens de superfinale worden ook de messen van de Hyproslee in stelling gebracht. In de superfinale weet de Rocking Horse de Hyproslee op 67,59 neer te zetten, waarna hij zich op ongeveer hetzelfde punt van de baan in gaat graven net als zijn voorganger de Iveco van Veldhuizen. Gelukkig komt de Rocking Horse net iets verder dan de Veldhuizen IVECO, wat dan ook resulteert in een 4e plaats.

Al met al een mooi resultaat voor deze eerste puntenwedstrijd in Herwijnen. Alle inspanningen van afgelopen winter hebben klaarblijkelijk hun vruchten afgeworpen als we naar dit resultaat kijken.

Jongens, een fantastisch resultaat en dit ruikt natuurlijk naar meer.

Volgende puntenwedstrijd vindt plaats in Leende

MVG Rocking Horse supporter

 

Klik hier voor het verslag en de foto’s op truckpulling.nl.

Kwalificatie

Finale

Superfinale

 

 

0 Likes
725 Views

You may also like

Verslag en foto’s op truckpulling.nl staan hier. Rocking Horse eindigt op de 8e plaats en behoudt de 3e positie in het NK.   Video’s hieronder: Kwalificatie Finale Superfinale
Read More
Een hete strijd in Rijsbergen, zo waren de weersvoorspellingen aan het begin van de week! Terugkijkend op de zaterdagavond viel het eigenlijk allemaal wel mee met de voorspelde hitte. Toch werd er gestreden op het scherpst van de snede met soms maar 1cm verschil; dat dan weer wel! Met een aangename temperatuur gaat de tocht […]
Read More
De Zuiderburen in Merksplas werden vanavond bezocht door de VTN 9,5 tons deelnemers. Zowel de hobbysport en de Supersport waren van de partij deze avond. Alle deelnemers stonden in de startblokken om 18.30uur. Het starten van de trucks liet echter even op zich wachten, als verrassing werden voor de trucks nog een paar klassen tractoren […]
Read More