In navolging op vorig jaar kwam opnieuw de uitnodiging van de ETPC om met onze trucks een demo te verzorgen in Hongarije.

Gezien de geweldige ervaring die we daar hadden opgedaan, vertrok woensdagavond de dieplader met daarop Rocking Horse jr. en sr., met daar achter de servicebus, richting het oosten. De rest van de crew arriveerde per vliegtuig.
De vrijdagmiddag stond het “tractorcarnaval”, zoals ze het daar noemen op het programma. Met een stoet trailers, diepladers, boerenkarren en al wat nog maar wielen had, ging het in een lange optocht door de stad met de nodige bombarie. Ook dit jaar weer onder grote belangstelling van duizenden mensen langs de kanten van de weg.
Zaterdag Barstte het geweld op de baan los. Het spektakel werd geopend met een run van de Italiaanse Rocco. Een prachtige unlimetid tractor met vier motoren een oorverdovend lawaai.
Daarachteraan werden wij met onze trucks verwacht, maar dit moest even uitgesteld worden ivm.het ontbreken van een ketting met de lengte die nodig is voor de trucks.
Nadat de eurocup competitie verreden was door de Superstock tractoren, mochten de locals hun kunsten vertonen. Van een Daf en een M.a.n.uit de jaren ’70, Belarus trekkers welke hier eind jaren 60 al met pensioen gestuurd zijn, tot een stadsbus(zonder koppeling) afgeladen met publiek werd voor de sleepwagen gezet. Aan enthousiasme geen gebrek. Ook het sleepwagenteam van de Duitse Red Shadow deed geweldig hun best om zelfs hier nog iets van te maken, maar kon soms niet anders dan gewoon de wielen maar aan de grond te zetten en mee te duwen.
Na dit alles konden we eindelijk aanhaken om een keurig mooie demo neer te zetten onder groot gejuich van het publiek. Wegens wat tijdgebrek bleef het deze dag bij éen run. De volgende dag werden we tussen de competitie van de Light Modified tractoren geplaatst en konden we tot groot plezier van het publiek meerdere keren aanhaken. Telkens in overleg met de sleepwagen, een tandje lichter danwel zwaarder, om er een aantal mooie runs uit te trekken.
Een prachtige wedstrijd met een goed geprepareerde baan. Ondanks de (zeer) hoge temperaturen, welke opliepen tot rond de 40 graden, was het opnieuw een ervaring welke je niet zou willen missen. Geweldig om mensen die in het dagelijkse leven met heel weinig genoegen moeten nemen zo te zien genieten.
Hopelijk tot volgend jaar!

Verslaggever: A.Kolbach

1 Likes
2227 Views

You may also like

Na de seizoensafsluiter in Almkerk toch nog maar besloten om met Rockinghorse senior een demowedstrijd te gaan rijden. Op zaterdagavond 20-9-2014 gaat het richting Best met Rockinghorse Senior, onze junior blijft nog op stal. We hebben dit seizoen met diverse turbo’s getest, dit alles met wisselend succes. In Best gaan we weer wat testwerk doen […]
Read More
De eerste meters zijn weer gereden in 2015. Ook dit jaar maakt Oranje-vereniging “Oranje Trouw” uit Nederhemert het weer mogelijk om te testen met de trucks na de winterstop. Voor de truckpulling teams is dit een uitstekende mogelijkheid om de eventuele uitgevoerde modificaties te testen en de auto’s eens flink aan de tand te voelen […]
Read More
Europa’s grootste truckpulling evenement gaan we vandaag bezoeken met 2 auto’s. Zowel de oude vertrouwde 142 Rocking Horse Senior, alsook de junior gaan mee op de dieplader naar Almkerk. Op het laatste moment is alles in het werk gesteld om de Rocking horse junior zover gereed te krijgen dat we in Almkerk een proeftrek kunnen […]
Read More