26 Dec 2012, tweede kerstdag,

hebben we Rocking Horse de sporen gegeven tijdens de demo voor de Grote Prijs van Brabant. Dit jaar wordt weer een indoor Truck- en Tractorpulling wedstrijd georganiseerd tijdens het evenement; “TrucksEindejaarsFestijn” in de Brabanthallen.

Het weekend voorafgaand aan kerst kregen we het verzoek van Basrijs om de sleepwagen en de opgebrachte kleibaan in de Brabanthallen in te komen wijden voor de Grote Prijs van Brabant. Aangezien wij het helemaaaaaaaal! niet erg vinden om na een lange tijd zonder Truckpullen weer een keer aan de ketting te mogen trekken, waren we dan ook niets te beroerd om aan dit verzoek gehoor te geven.

Alleen één probleem: Waar is de RockingHorse ook alweer gebleven?

Na de demo in Rijsbergen is hij, voorafgegaan door de reguliere APK, ergens gestald voor de welverdiende winterstop. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, waar we gedurende de winterstop de grote Turbo/intercooler-ingreep gerealiseerd hebben en de auto in onderdelen verplaatst door de gehele werkplaats terug was te vinden.

Iemand moet maar eens bij Rocking Horse gaan kijken om hem uit z’n winterslaap te halen!

Onder de dekens en tussen de mottenballen koste het enige moeite om hem weer tot leven te wekken; maar zoals het een eigenwijs raspaard betaamd komt hij bokkend en proestend tot leven. Eerst nog even de werkplaats in om het uitlaatsysteem aan te passen voor deze indoorwedstrijd en vervolgens met de Rocking Horse afgereisd naar de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Voor dit indoor-evenement zijn de nodige voorbereidingen noodzakelijk zoals het opbrengen van een kleilaag(23 vrachtwagens) om een pulling-baan te realiseren en het aanpassen van de sleepwagen met een filtersysteem om zoveel als mogelijk de rook te filteren. Aangezien we niet met Euro 6 machines rijden, zie je binnen de kortste keren geen hand meer voor ogen als je hier geen voorzieningen voor treft. Op de sleepwagen is hiervoor een grote installatie opgebouwd met buizen, bakken en filters; het lijkt wel een kernkraftwerk!

Met de jongens van Basrijs op zaterdag het nodige testwerk verricht, zodat we Tweede Kerstdag met een gerust gevoel kunnen starten met een aantal Truckpulling teams om het publiek te vermaken.

Een 6-tal teams heeft zich ingeschreven om tijdens deze winterstop het indoor-evenement in de Brabanthallen te komen rijden. Omstreeks één uur; tweede kerstdag, haakt de eerste machine aan de ketting van de Hyproslee.

Inmiddels heeft zich een gezellige menigte rond de baan verzameld waarop een gemiddelde wedstrijdorganisatie jaloers zal zijn.

De baan is opgebouwd uit vette vochtige klei, dus ‘gas op die lollie’ is het devies. De meeste teams weten een aardige afstand neer te zetten, behalve de MVJ1 die ook vandaag weer achtervolgd wordt door de pechduivel. De MVJ1 Scania 143 blijft na aanpassingen aan de brandstofpomp halverwege het TruckpullingSeizoen 2012 helaas nog steeds geplaagd door problemen.

Hopelijk krijgt het team deze problemen snel onder controle, zodat we in 2013 weer lekker kunnen strijden op de piste tegen deze dikke Scania.

De Rocking Horse, met Bram achter het stuur, haakt als laatste aan in de eerste ronde en komt schitterend uit de startblokken. Halverwege de trek wordt als gevolg van het defect gaan van een buis in het filtersysteem, de gehele hal met een dikke, vette, zwarte deken rook gevuld.

Een hoop lachende toeschouwers aan het begin van de baan. Het publiek aan het einde

van de baan zal een stuk minder hard gelachen hebben vermoeden wij; sorry mensen het blijft een mechanische sport. Even de deuren open gezet om de boel te ventileren en de rook is in een mum van tijd verdwenen. De volgende ronde wordt afgesloten met een Full-Pull voor zowel de Rocking Horse als de Blauwe Straaljager. Onze Full-Pull geeft een goed gevoel voor morgen als we om de Grote Prijs van Brabant gaan strijden!!

Uitslagen 26 december 2012

VTN 9,5 ton Supersport

S

Nr Team Bestuurder

1e trek

2e trek

1-05

De Manne van Janne 1, Scania 143-450, Heesch

Gert-jan Zwanenberg

1,00

1-14

Black Widow, Renault Magnum, Nijnsel

74,05

76,70

1-02

Mad Men, MAN V 10, Eerde (NB)

F.P.

F.P.

1

1-13

Rocking Horse, Scania 142, Nieuwaal

76,42

F.P.

 

IPTV 9,5 ton Supersport (B)

S

Nr Team Bestuurder

1e trek

Dreamcatcher, Iveco Turbostar 19-48, Moerbeke-Waas

77,25

27 december (bekerwedstrijd)

Vandaag de bekerwedstrijd om de Grote Prijs van Brabant. Omstreeks de klok van één uur beginnen we met onze Belgische Iveco Dreamcatcher. De eerste Pull eindigt voor dit team in een Full-Pull, maar er moet wel degelijk hard voor gewerkt worden door de Iveco. De sleepwagen staat direct mooi afgesteld en blijft dus op deze instelling staan. De Nederlandse kampioen 2012, Mad Men van Berkel stuift weer met een ongekende noodgang de baan uit en komt met zijn bumper bijna in de grond barrière aan het einde van terecht. De Hyproslee moet met zijn hakken in het zand(lees klei) gaan staan om die blauwe straaljager tot stilstand te brengen!

De Rocking Horse rijdt als laatste in deze Pull-off. Ook vandaag loopt de V8 weer als vanouds en heeft hij weinig moeite om de sleepwagen in deze vette klei van zijn plaats te krijgen. Echter halverwege de baan wordt het voor de Rocking Horse zichtbaar moeilijker om de sleepwagen voort te sleuren. Bij de 90 meter begint hij te bokken, te stampen en te sleuren aan de ketting. Maar komt uiteindelijk met de voorwielen van de grond al springend over de meet. Aan de reacties uit het publiek kun je vaststellen dat deze spectaculaire run van de Rocking Horse ongetwijfeld de mooiste van vandaag geweest moet zijn.

 

Een filmpje op Youtube.

 

 

De finale wordt zonder problemen afgewerkt met een Full-pull.

Na de finale wordt de Rocking Horse afgesteld voor de Super-finale en schuiven we aan voor de sleepwagen.

De RockingHorse wordt aan de ketting gehaakt en Arjan geeft de Rocking Horse de sporen. Gaande geslagen vanaf de bijrijdersstoel begint de V8 te brullen en de turbo te fluiten; wat een geweld komt hier toch iedere keer weer vrij.

De koppeling grijpt aan en de Scania is niet meer te houden. In 12,84 seconden stampt de Rocking Horse er weer een Full-Pull uit.

Helaas is dit iets langzamer dan de MadMen, die een full-pull in 11,07 seconden weet weg te rijden. Dit resulteert dan ook in een 2e plaats voor de Rocking Horse tijdens de Grote Prijs van Brabant.( red. Dirk,Arjan, Peter; bedankt voor de sensationele rit!!)

Uitslag Grote Prijs van Brabant

S

Nr Team Bestuurder

1e trek

2e trek

3e trek

4e trek

1

1-02

Mad Men, MAN V 10, Eerde (NB)

F.P.

F.P.

F.P.

2

1-13

Rocking Horse, Scania 142, Nieuwaal

Arjan Kolbach

F.P.

F.P.

F.P.

3

Dreamcatcher, Iveco Turbostar 19-48, Moerbeke-Waas

Koen de Maeschalk

F.P.

F.P.

94,46

4

1-14

Black Widow, Renault Magnum, Nijnsel

F.P.

F.P.

86,44

5

1-18

Team Van Donselaar, Scania 92 , Scherpenzeel

Gerard van Donselaar / Wim de Kruijf

88,88

83,86

90,35 BM

80,52 BM

Zo, het einde van het jaar 2012 is in zicht en kan er teruggekeken worden op een technisch geweldig seizoen. De Rocking Horse kan weer terug naar de stalling en over een aantal weken kan de voorbereiding voor Truckpulling seizoen 2013 weer beginnen.

Iedereen fijne feestdagen een goede jaarwisseling, en een gelukkig en gezond en sportief 2013 toegewenst!

Tot ziens op en naast de baan in Truckpulling seizoen 2013.

TEAM Rocking Horse

Klik hier voor het verslag op truckpulling.nl.

0 Likes
1000 Views

You may also like

Op zaterdagavond konden we aantreden in Oudenbosch om als toegift op het tractorpull-evenement nog een demo te geven van het truckpullen. Alle trucks die technische problemen hadden in Montfoort stonden aan de start met de sleepwagen van Bas Rijs. We werden dus vergezeld door de Manne van Janne 2 en Madmen. We konden 3 maal […]
Read More
Zaterdagavond de 22e september kwam de Rockinghorse weer in actie tijdens een demo in Rijsbergen. Met een handjevol supporters waren we aanwezig om de Rockinghorse zijn verrichtingen gade te slaan. Met een vijftal trucks uit de 9,5T supersport en nog eens 5 van de 9,5T hobbysport zijn we vanavond te gast bij onze gezellige vrienden […]
Read More
Na de seizoensafsluiting van het kampioenschap VTN-truckpulling volgen vaak nog een aantal demowedstrijden. Het staat ieder team vrij om hier wel of niet aan mee te doen. Demowedstrijden zijn vaak wel de momenten om iets uit te proberen met de balans of de afstelling van de auto’s. Op zaterdagavond was er een demowedstrijd in Best. […]
Read More