Vanavond “effe noar Geffe” voor wedstrijd nummer 4 dit jaar en voor de 3e maal in het zand.

Een prachtige avond om te truckpullen bij Trucktrek Maasdonk. Zoals we gewend zijn hier in Geffen, weer een goed georganiseerd evenement met prachtige  zandbanen en een strakke regie van de avond.

Vanavond treden 15 supersporters aan, inclusief de Deense gastrijder team Berta die traditiegetrouw elk jaar in Geffen speciaal een demo komt rijden.

RockingHorse Senior is vanavond alleen in Geffen. Onze Rockinghorse junior zit een beetje in de lappenmand. Na de wedstrijd in Leende hebben we voor de tweede maal dit seizoen motorschade geconstateerd bij de krachtbron van de junior. Daartoe hebben we besloten de motor van  junior geheel uit elkaar te trekken. Wat hier voor de dag kwam, daar wordt je niet blij van; kromme drijfstangen, beschadigde bussen, beschadigde zuigers enz.

Achteraf gezien een goede keuze om toch wat verder te kijken en niet alleen de beschadigde onderdelen te vervangen. Op zich is de schade goed vast te stellen en hebben we wel enig idee waar de ellende vandaan komt. Inmiddels zijn de onderdelen besteld en proberen we zo veel mogelijk zaken te controleren en te inspecteren. We gaan proberen om junior voor Nederhemert weer op de baan te hebben, maar ook hier geldt ”Haastige Spoed, is zelden Goed”.

Kwalificatie
De start is voor Iveco Schouten die als eerste voor de Hyproslee mag gaan staan. Op 3 na gaan alle teams mee naar de Pull-off. De White champ, Yellow-devil en Red Madness komen niet meer terug.

Pull-off
De sleepwagen gaat een bakkie zwaarder. Dit is goed merkbaar omdat Iveco Schouten in de pull-off  geen 100meter weet te bereiken. Buiten de Hulk, Madmen en MVJ2 vallen alle teams af met afstanden tussen de 85 en 95meter. Rockinghorse Senior komt met 83,36meter niet verder dan een 11e plaats vanavond.

Finale
De finale wordt met een overtuigende Full-Pull gewonnen door de Hulk. Gefeliciteerd mannen!!  Een 2e plaats is weggelegd voor de Madmen met 97,08m en kort daarachter de MVJ2 op 95,63m.

Met 3 manches in de supersport  is de wedstrijd voor het donker klaar. We hebben ons prima vermaakt en weer kennis opgedaan met de Vredestein banden, want stilstand is achteruitgang zullen we maar zeggen,toch?

Volgende wedstrijd is Nederhemert op vrijdagavond 5juni. Tot dan!

 

 

Kwalificatie Sr.

Pull off Sr.

0 Likes
910 Views

You may also like

“Wat moet dat worden vanavond in Montfoort met al die nattigheid”, ongetwijfeld zal deze vraag bij meerdere teams gesteld zijn. Klei,regen en trucks, een combinatie die zelden goed samengaan, dat wordt blubberen vanavond! Vrijdag 8 augustus zijn we weer in Montfoort voor de één na laatste puntenwedstrijd van dit seizoen. De gehele vrijdag kwam de […]
Read More
We hadden flink gesleuteld i.v.m de aanhoudende turbo problemen alvorens richting Merksplas te trekken. Ietwat laat arriveerden we op de plek van bestemming. Tot onze verbazing zagen we diverse truckpull collega’s nog op de dieplader staan. Door aanhoudende regen heeft niemand gereden. De sleepwagen had zelfs ‘s-middags afgezegd. Rond 22 uur gingen we onverrichter zake […]
Read More
Verslag en foto’s op truckpulling.nl vindt u hier. Bijzonderheid: De eerste kwalifcatie van de Rocking Horse werd afgekeurd. De ballastbak op de sleepwagen functioneerde niet en het einde van de baan kwam razendsnel dichterbij. Rocking Horse wordt 6e en behoudt de 4e plaats om het NK. Video’s staan hieronder: Kwalficatie Finale Superfinale  
Read More