Vanavond “effe noar Geffe” voor wedstrijd nummer 4 dit jaar en voor de 3e maal in het zand.

Een prachtige avond om te truckpullen bij Trucktrek Maasdonk. Zoals we gewend zijn hier in Geffen, weer een goed georganiseerd evenement met prachtige  zandbanen en een strakke regie van de avond.

Vanavond treden 15 supersporters aan, inclusief de Deense gastrijder team Berta die traditiegetrouw elk jaar in Geffen speciaal een demo komt rijden.

RockingHorse Senior is vanavond alleen in Geffen. Onze Rockinghorse junior zit een beetje in de lappenmand. Na de wedstrijd in Leende hebben we voor de tweede maal dit seizoen motorschade geconstateerd bij de krachtbron van de junior. Daartoe hebben we besloten de motor van  junior geheel uit elkaar te trekken. Wat hier voor de dag kwam, daar wordt je niet blij van; kromme drijfstangen, beschadigde bussen, beschadigde zuigers enz.

Achteraf gezien een goede keuze om toch wat verder te kijken en niet alleen de beschadigde onderdelen te vervangen. Op zich is de schade goed vast te stellen en hebben we wel enig idee waar de ellende vandaan komt. Inmiddels zijn de onderdelen besteld en proberen we zo veel mogelijk zaken te controleren en te inspecteren. We gaan proberen om junior voor Nederhemert weer op de baan te hebben, maar ook hier geldt ”Haastige Spoed, is zelden Goed”.

Kwalificatie
De start is voor Iveco Schouten die als eerste voor de Hyproslee mag gaan staan. Op 3 na gaan alle teams mee naar de Pull-off. De White champ, Yellow-devil en Red Madness komen niet meer terug.

Pull-off
De sleepwagen gaat een bakkie zwaarder. Dit is goed merkbaar omdat Iveco Schouten in de pull-off  geen 100meter weet te bereiken. Buiten de Hulk, Madmen en MVJ2 vallen alle teams af met afstanden tussen de 85 en 95meter. Rockinghorse Senior komt met 83,36meter niet verder dan een 11e plaats vanavond.

Finale
De finale wordt met een overtuigende Full-Pull gewonnen door de Hulk. Gefeliciteerd mannen!!  Een 2e plaats is weggelegd voor de Madmen met 97,08m en kort daarachter de MVJ2 op 95,63m.

Met 3 manches in de supersport  is de wedstrijd voor het donker klaar. We hebben ons prima vermaakt en weer kennis opgedaan met de Vredestein banden, want stilstand is achteruitgang zullen we maar zeggen,toch?

Volgende wedstrijd is Nederhemert op vrijdagavond 5juni. Tot dan!

 

 

Kwalificatie Sr.

Pull off Sr.

0 Likes
852 Views

You may also like

Op een warme zaterdagavond in mei vindt in Geffen weer een wedstrijd plaats voor de punten. De verwachtingen van het Rocking Horse truckpulling team zijn hoog. In de afgelopen weken zijn diverse optimalisaties doorgevoerd. Helaas begeeft de rechtse turbo het tijdens de proeftrek. Meteen wordt een team-lid met de personenauto weggezonden om een nieuwe turbo […]
Read More
Wat een prachtige truckavond had moeten worden in Nederhemert liep toch net even anders! Zoals bekend heeft junior de laatste tijd wat problemen met de krachtbron. De laatste wedstrijd in Leende heeft dat geresulteerd in 5 kromme drijfstangen en de nodige andere onderdelen met schade. Besloten is om junior na de wedstrijd in Leende geheel […]
Read More
Een zeer geslaagde vrijdagavond op het Powerweekend in Made kunnen we wel zeggen met een 3e plaats voor Rockinghorse Junior en een 4e plaats voor Rockinghorse Senior. Het Powerweekend in Made staat bekend als 1 van de grotere toonaangevende evenementen in truck- en tractorpulling land. Ook dit jaar weet men dat waar te maken! Op […]
Read More