Na een aantal jaren demo’s verzorgd te hebben is Cromvoirt dit jaar opgenomen in de VTN kalender om een geheel nieuwe truckavond te organiseren.
De organisatie heeft al enige jaren ervaring met de tractoren, maar eenmaal enthousiast geworden over de Truckpulling gooit deze organisatie alle remmen los om er een prachtige avond van te maken. In de achtertuin van team Vakupuller gaan zowel de hobbysport als de supersport los vanavond. In het Parc Ferme staan 27 trucks opgesteld, 10 hobbysport en 17 supersport trucks inclusief transportmiddelen. Ondanks de grote hoeveelheid materiaal is het een prachtige ruime locatie met maar liefst 2 volledige banen, een grote tent en voldoende parkeer gelegenheid. Een locatie en organisatie met potentie, zeker voor een Truckavond.

De start is vanavond voor Whitechamp om de Hyproslee naar het einde van de baan te brengen. Een full-pull voor de Daf zonder problemen. Over problemen gesproken; die waren er genoeg voor diverse teams om zich te kwalificeren. Zo was daar de MvJ2 die zich niet kon kwalificeren. In eerste instantie dacht Martijn dat de achteras problemen gaf, maar achteraf bleek een defect aan de brandstofpomp de oorzaak te zijn van het gereduceerde vermogen van de Scania. Ook de MvJ3 torpedo weet zich niet te kwalificeren, als gevolg van een kapotte versnellingsbak; een polsdikke as is dwars doormidden. Pech was er ook voor de Daf van Verspui, die zich wel weet te kwalificeren maar wegens een kapotte koppakking toch moet afhaken voor de rest van de avond. De Daf gaat mee terug naar Hoornaar en nog dezelfde avond wordt de oorzaak vastgesteld. Verder was daar de Volvo van Goorden die gediskwalificeerd werd omdat geen toerenmeting gedaan kon worden door de sleepwagen.
Rockinghorse Junior komt tijdens de eerste start niet lekker uit de startblokken, na 3 meter breekt Arie de run af en wordt door de Hyproslee teruggesleept. De herstart gaat wel voorspoedig maar de run verloopt wel moeizaam. Op één of andere manier lijken er een paar paarden niet helemaal mee willen doen. Voor Rockinghorse Senior verloopt de kwalificatie voorspoedig.

De pull-off wordt door junior met de hakken over de sloot gehaald. De Scania waait bijna uit en met de laatste adem trapt Arjan junior over de streep. Rockinghorse Senior begint weer te springen aan het einde van de baan, net zoals in Rijsbergen. Gelukkig begint het springen aan het einde van de run en voordat het echt uit de hand loopt gaat Bram over de 100m.

De finale is vanavond voor 9 trucks weggelegd. Rockinghorse junior komt helaas niet verder dan 87,47meter, net iets verder dan de blackwidow die bij 86,72meter stil gezet wordt. Rockinghorse senior komt met 94,98meter toch 7 meter verder dan junior. De laatste afvaller in de finale is de Moaskanttrekkers die met 95,84m nipt een meter verder raken dan Rockinghorse Senior . De Rockinghorses eindigen vanavond op plaats 7 en 8. De overige 5 trucks gaan door naar de superfinale.

De uitslag van de avond:

1. Mad Men, 78,25meter
2. De Hulk, 72,54meter
3. Vaku puller, 67,20meter
4. Iveco Schouten 64,56meter
5. Red Madness 62,94meter

Een goede eerste indruk voor de organisatie in Cromvoirt, volgend jaar maar op herhaling wat ons betreft!

Het transport werd vanavond verzorgd door Piet Soer met de prachtige Volvo van CJ-orchids uit Gameren.

Volgende ronde op 18juli bij onze zuiderburen in Merksplas.

 

Kwalificatie Senior

Kwalificatie Junior

Pull-off Senior

Pull-off Junior

Finale Senior

Finale Junior

Compilatie van Cromvoirt van ScaniaPulling

0 Likes
2905 Views

You may also like

Van deze wedstrijd is geen verslag beschikbaar. Voor het verslag en de uitslag op www.truckpulling.nl klikt u hier. 1e kwalificatie 2e kwalificatie
Read More
“Wat moet dat worden vanavond in Montfoort met al die nattigheid”, ongetwijfeld zal deze vraag bij meerdere teams gesteld zijn. Klei,regen en trucks, een combinatie die zelden goed samengaan, dat wordt blubberen vanavond! Vrijdag 8 augustus zijn we weer in Montfoort voor de één na laatste puntenwedstrijd van dit seizoen. De gehele vrijdag kwam de […]
Read More