Na de seizoensafsluiter in Almkerk toch nog maar besloten om met Rockinghorse senior een demowedstrijd te gaan rijden. Op zaterdagavond 20-9-2014 gaat het richting Best met Rockinghorse Senior, onze junior blijft nog op stal. We hebben dit seizoen met diverse turbo’s getest, dit alles met wisselend succes. In Best gaan we weer wat testwerk doen met de turboconfiguratie die op dit moment gemonteerd staat op de krachtbron van senior.

Dit jaar is de wedstrijd verhuist naar een wat ruimer opgezette locatie in Best. De wedstrijdlocatie is beter bereikbaar en op het eerste gezicht meer geschikt voor de trucks.

Een groepje 9,5 ton supersporters gaat vanavond op het zand strijden om de eer. Het deelnemersveld van vanavond bestaat uit: Black widow, No Risk No Fun, RH senior en last but not least de Mercedes van Ruttchenpowerr.

Na een lange periode van afwezigheid, waar een hoop noeste arbeid verricht is worden in Best de eerste testmeters gereden met de Mercedes V10. Met goed gevolg vliegen de meters onder de banden door en in no time staat de grote grijze rakker aan de overkant van de baan. Na alle pech dit seizoen zal dit een zucht van verlichting geven bij het team.

Als 3e mag Senior aanhaken bij sleepwagen Brutus. Deze sleepwagen hebben we dit seizoen nog niet eerder gezien. Het optoeren van de V8 en het aanjagen van de turbo gaat verbazingwekkend goed. Rockinghorse senior gaat vanavond tijdens de eerste run als de spreekwoordelijke brandweer. Met een dikke vlam op de schoorsteen en een roodgloeiend uitlaatspruitstuk lijken we weer een stapje verder in de goede richting naar betere prestaties. De tweede run van de avond gaat helaas wat minder, halverwege de baan waait de windwaaier op de V8 uit en komt Senior in een dikke rookwolk tot stilstand. Met de nodige meetresultaten en bevindingen hebben we weer wat huiswerk voor de komende periode.

We gaan proberen om nog een demo te rijden voor de winterstop, maar we moeten eerst inventariseren wat binnen de mogelijkheden ligt.

Zie filmpjes en foto’s hieronder.

Run 1

Run 2

 

 

0 Likes
1085 Views

You may also like

Europa’s grootste truckpulling evenement gaan we vandaag bezoeken met 2 auto’s. Zowel de oude vertrouwde 142 Rocking Horse Senior, alsook de junior gaan mee op de dieplader naar Almkerk. Op het laatste moment is alles in het werk gesteld om de Rocking horse junior zover gereed te krijgen dat we in Almkerk een proeftrek kunnen […]
Read More
Na de seizoensafsluiting van het kampioenschap VTN-truckpulling volgen vaak nog een aantal demowedstrijden. Het staat ieder team vrij om hier wel of niet aan mee te doen. Demowedstrijden zijn vaak wel de momenten om iets uit te proberen met de balans of de afstelling van de auto’s. Op zaterdagavond was er een demowedstrijd in Best. […]
Read More
Op zaterdag 2 juli rijden wij een demo-wedstrijd in Alteveer. Beide auto’s van Manne van Janne en team Verspui reisden met ons mee. Alle ingredienten voor een leuke lange truckpulldag waren aanwezig: gezelligheid, goed weer, een goede baan, een goed presterende sleepwagen, leuke deelnemers en een goede organisatie. Met 5 runs hebben we over de […]
Read More