Na de seizoensafsluiter in Almkerk toch nog maar besloten om met Rockinghorse senior een demowedstrijd te gaan rijden. Op zaterdagavond 20-9-2014 gaat het richting Best met Rockinghorse Senior, onze junior blijft nog op stal. We hebben dit seizoen met diverse turbo’s getest, dit alles met wisselend succes. In Best gaan we weer wat testwerk doen met de turboconfiguratie die op dit moment gemonteerd staat op de krachtbron van senior.

Dit jaar is de wedstrijd verhuist naar een wat ruimer opgezette locatie in Best. De wedstrijdlocatie is beter bereikbaar en op het eerste gezicht meer geschikt voor de trucks.

Een groepje 9,5 ton supersporters gaat vanavond op het zand strijden om de eer. Het deelnemersveld van vanavond bestaat uit: Black widow, No Risk No Fun, RH senior en last but not least de Mercedes van Ruttchenpowerr.

Na een lange periode van afwezigheid, waar een hoop noeste arbeid verricht is worden in Best de eerste testmeters gereden met de Mercedes V10. Met goed gevolg vliegen de meters onder de banden door en in no time staat de grote grijze rakker aan de overkant van de baan. Na alle pech dit seizoen zal dit een zucht van verlichting geven bij het team.

Als 3e mag Senior aanhaken bij sleepwagen Brutus. Deze sleepwagen hebben we dit seizoen nog niet eerder gezien. Het optoeren van de V8 en het aanjagen van de turbo gaat verbazingwekkend goed. Rockinghorse senior gaat vanavond tijdens de eerste run als de spreekwoordelijke brandweer. Met een dikke vlam op de schoorsteen en een roodgloeiend uitlaatspruitstuk lijken we weer een stapje verder in de goede richting naar betere prestaties. De tweede run van de avond gaat helaas wat minder, halverwege de baan waait de windwaaier op de V8 uit en komt Senior in een dikke rookwolk tot stilstand. Met de nodige meetresultaten en bevindingen hebben we weer wat huiswerk voor de komende periode.

We gaan proberen om nog een demo te rijden voor de winterstop, maar we moeten eerst inventariseren wat binnen de mogelijkheden ligt.

Zie filmpjes en foto’s hieronder.

Run 1

Run 2

 

 

0 Likes
812 Views

You may also like

Net als vorig jaar hebben diverse teams weer getest in Nederhemert zonder publiek. Voor ons is deze middag prima verlopen en we hebben de sleepwagen van Bas Rijs weer een paar keer over de 100m weten te sleuren. Foto’s zijn deze ronde van Arné van Oversteeg en de familie Meinster. Bedankt hiervoor. Run 1 Run […]
Read More
(K)Oud-Gastel   De eerste Pull voor het Truckpulling seizoen 2013 is een feit. Letterlijk en figuurlijk een ijskoude start op deze zaterdagavond in Oud-Gastel met een snijdende oosten wind en zelfs een beetje sneeuw. Nog even en we kunnen gaan truckpullen met sneeuwkettingen om, in het einde van maart! Het was er niet minder gezellig […]
Read More